Diensten
Bronsgroen
Informatie

Alarmering (nog niet actief)

Wat is alarmering?
U woont zelfstandig thuis, maar u bent op zoek naar meer veiligheid. Alarmering maakt het mogelijk om met een gerust gevoel thuis te wonen. In geval van nood kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, eenvoudig en snel uw contactpersoon of professionele zorg van BronsGroen oproepen.

Hoe werkt het?
Voor alarmering werkt BronsGroen samen met FocusCura. U draagt een hals- of polszender met alarmknop waarmee u vanuit uw woning op ieder moment een alarmoproep kunt doen. U krijgt dan contact met een medewerker van de zorgcentrale die u vraagt wat er aan de hand is en hulp inschakelt.

Wie komt mij helpen als ik een alarmoproep heb gedaan?
Wie er bij u langs komt, is afhankelijk van het abonnement waar u voor kiest. U kunt kiezen uit de twee onderstaande mogelijkheden:
  • 1- Sociale Alarmopvolging
  • 2- Professionele Alarmopvolging.

Sociale alarmopvolging
U geeft zelf contactpersonen op die gebeld kunnen worden als u alarmeert. Bijvoorbeeld een familielid, buurman en een vriend. U zorgt dat zij een sleutel van uw huis hebben, zodat zij naar binnen kunnen wanneer de centrale een melding aan hen doorgeeft. Wilt u zich aanmelden voor alarmering met opvolging door eigen contactpersonen, klik dan op onderstaande roze knop. U komt dan bij het aanmeldingsformulier van FocusCura. Daar staan ook de kosten vermeld.

Professionele alarmopvolging
Ontvangt u al wijkverpleging van BronsGroen? Dan kunt u er ook voor kiezen om professionele opvolging van BronsGroen te ontvangen. De centrale neemt in dat geval contact op met een zorgmedewerker van BronsGroen die bij u langs komt voor de nodige hulp. Deze professionele zorg-opvolging kost €8,49 per maand, welke automatisch zal worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar.

Vragen?
Mocht u vragen hebben, belt u dan gerust tijdens kantooruren met BronsGroen Verzorging en Verpleging. Wij staan u dan graag te woord!